Domagoj Hajduković održao sastanak s počasnim konzulom Namibije Antom Kolovratom

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Domagoj Hajduković održao je sastanak s počasnim konzulom Republike Namibije u Republici Hrvatskoj Antom Kolovratom. 

U razgovoru je posebno istaknuta važnost unaprjeđivanja suradnje Hrvatskoga sabora s Republikom Namibijom osnivanjem skupine prijateljstva i suradnjom odbora kojima je u djelokrugu vanjska politika i međuparlamentarna suradnja. S tim u vezi najavljen je i posjet veleposlanika Republike Namibije Republici Hrvatskoj u okviru kojega bi se organizirali i sastanci u Hrvatskome saboru.
 
Zastupnik Hajduković ukratko je izvijestio počasnoga konzula o Konferenciji organiziranoj u Republici Namibiji o ulozi parlamenata u implementaciji Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena i preporukama Univerzalnoga periodičkog pregleda Vijeća za ljudska prava UN-a, na kojoj je sudjelovao u svibnju ove godine. Naglasio je da su iskustva Republike Hrvatske u ovom području, koje je predstavio ostalim sudionicima, dobro primljena i ocjenjena vrlo korisnima za unaprjeđivanje njihove prakse u području zaštite ljudskih prava. 

Također je istaknuo da postoje velike mogućnosti za razvoj gospodarskih odnosa, osobito za ulaganja u velike infrastrukturne projekte i u pojedine industrijske grane, jer je riječ o zemlji koja je površinom dvostruko veća od Hrvatske, ali s dvostruko manjim brojem stanovnika te znatnim gospodarskim potencijalom. 
 

Author: Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina