Marija Puh sastala se s kubanskim izaslanstvom

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-kubanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Marija Puh sastala se danas u Saboru s izaslanstvom Veleposlanstva Republike Kube u Beču, koje pokriva Republiku Hrvatsku. U izaslanstvu su bili Marieta Garcia Jordan, savjetnica za politiku i Roberto Vizcaíno Martínez, drugi tajnik nadležan za konzularne poslove. Sastanku su prisustvovali članovi međuparlamentarne skupine prijateljstva Mirando Mrsić i Božo Ljubić. 

Obje strane izrazile su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te se suglasile da je u sljedećim susretima potrebno razmotriti projekte od zajedničkog interesa za obje zemlje. Marieta Garcia Jordan kazala je da Kubansko-hrvatska međuparlamentarna skupina prijateljstva u kubanskom parlamentu ima pet članova te da je skupina vrlo zainteresirana za suradnju sa saborskom prijateljskom skupinom. Mrsić i Ljubić u razgovoru su iskazali zanimanje za kubanski zdravstveni sustav te izrazili želju za uspostavom suradnje i izmjene iskustava dviju zemalja i na ovom području. Razgovaralo se i o unutarnjoj te vanjskoj politici Kube. 

Na kraju susreta sudionici su se složili da je potrebno nastaviti njegovati ranije uspostavljene dobre odnose dviju zemalja čemu će pridonijeti, najavila je kubanska strana, i posjet kubanskog veleposlanika Saboru u rujnu ove godine. 
 

Author: Hrvatsko-kubanska međuparlamentarna skupina prijateljstva