Potpredsjednica Sabora Vesna Pusić primila Erharda Buseka

Zagreb – Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Vesna Pusić održala je sastanak s ravnateljem Instituta za dunavsku regiju i središnju Europu (IDM), koordinatorom Inicijative za suradnju u jugoistočnoj Europi (SECI) i bivšim vicekancelarom Republike Austrije Erhardom Busekom. 

Sugovornici su uvodno razmijenili mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, a  osvrnuli su se i na kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a. 

U nastavku je ravnatelj Instituta za dunavsku regiju i središnju Europu (IDM) i koordinator Inicijative za suradnju u jugoistočnoj Europi (SECI) Erhard Busek izvijestio potpredsjednicu Pusić o modalitetima suradnje s Centrom za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci čija je djelatnost znanstveno istraživanje unutar društveno-humanističkih znanosti, regionalno povezivanje uz potporu istraživanjima mladim znanstvenicima te povezivanje s regionalnim, europskim i svjetskim znanstvenim institucijama. Bilo je riječi i o obnovi i rekonstrukciji palače Moise na otoku Cresu u kojoj bi pod upravljanjem Sveučilišta u Rijeci trebao biti osiguran prostor za edukativne i znanstvene sadržaje. 

U završnome dijelu susreta Erhard Busek poželio je sreću Vesni Pusić u skorašnjem postupku izbora glavnoga tajnika UN-a.
 

Author: Služba za medije