Članovi Odbora za obranu održali sastanak s gruzijskim dužnosnikom Davidom Donduom

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan i članovi Odbora Stevo Culej i Zdravko Ronko sastali su se u srijedu sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Gruzije Davidom Donduom i izaslanstvom. Gruzijsko izaslanstvo, kojega čine predstavnici ministarstva vanjskih poslova i ministarstva obrane, boravi u radnome posjetu Hrvatskoj. 

U središtu razgovora bio je predstojeći sastanak na vrhu zemalja članica NATO-a u Varšavi te nastojanja i aktivnosti Gruzije na putu prema članstvu u EU- u i NATO-u. 

- Naša očekivanja vezana uz predstojeći summit NATO-a su velika. Želimo se vratiti u Gruziju s dobrim rezultatima i pokazati gruzijskoj javnosti da smo učinili napredak na našem putu prema budućem članstvu u NATO-u, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Dondua. Dodao je da je ovaj sastanak na vrhu posebno važan jer se održava u važnome političkom trenutku za Gruziju, uoči parlamentarnih izbora. - U predizbornoj kampanji sudjeluju i one struje koje Gruziju žele udaljiti s puta prema EU-u i NATO-u, istaknuo je Dondua. Podsjetio je da je Gruzija potpisala Sporazum o pridruživanju s EU-om te je zamolio potporu Hrvatske za ukidanje viznoga režima između Gruzije i zemalja EU-a. 

- Hrvatski sabor podržava Gruziju na njezinom putu prema euroatlantskim integracijama, kazao je predsjednik Odbora Igor Dragovan te ocijenio kako je Gruzija napravila znakovit napredak u odnosima s NATO savezom od posljednjega sastanka na vrhu u Welsu. Razgovaralo se i o bilateralnim odnosima dviju zemalja. Sugovornici su se složili da Hrvatska i Gruzija imaju važan geostrateški položaj u svojim regijama što otvara mogućnosti za proširivanje bilateralne suradnje, posebno gospodarske i trgovinske.
 

Author: Služba za medije