Predsjednik Odbora za europske poslove Milošević održao sastanak s članom Europske komisije Mimicom

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević održao je sastanak s članom Europske komisije i povjerenikom za međunarodnu suradnju i razvoj Nevenom Mimicom. 

Član Europske komisije i povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica osvrnuo se na Program rada Europske komisije za 2016. s posebnim naglaskom na važnost intenzivnijeg uključivanja nacionalnih parlamenata u rad europskih institucija. Za 2016. predviđene su 23 ključne inicijative Europske komisije, a teži se smanjenju broja zakonskih prijedloga koji proizlaze iz inicijativa, dodao je Mimica. Istaknuo je da će u predstojećem razdoblju što češće informirati Hrvatski sabor te Odbor za europske poslove o svim prijedlozima Europske komisije te intenzivirati odnos s građanima o velikim europskim temama. Povjerenik Mimica podsjetio je i na značajnu ulogu Hrvatskoga sabora i Odbora za europske poslove u davanju mišljenja o važnim europskim temama. 

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević istaknuo je da su interesi EU-a ujedno i hrvatski interesi te očekuje dobru suradnju Europske komisije i Hrvatskoga sabora. Glavni prioriteti Europske komisije fokusirani su na ekonomske teme, posebice energetsku uniju, gospodarstvo, geostrateški položaj i promet, digitalizaciju, strateške investicije te sigurnosne teme koje imaju vrlo značajan utjecaj na ekonomsku budućnost, dodao je Milošević. U nastavku je bilo riječi o budućim oblicima suradnje povjerenika Mimice s Odborom za europske poslove.
 

Author: Služba za medije