Predrag Matić s ravnateljicom SEECEL-a razgovarao o sustavu poduzetničkog učenja

Zagreb – Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) Predrag Matić održao je sastanak s ravnateljicom Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL) Efkom Heder i suradnicama. 

Matić je uvodno čestitao SEECEL-u na uspješnoj suorganizaciji ministarskog sastanka o poduzetništvu održanog 2. prosinca u Zagrebu na kojemu su sudjelovali i članovi Stalnog odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a. 

Heder je zastupniku Matiću predstavila rad Regionalnog centra koji, između ostaloga, za cilj ima osnaživanje i osiguravanje utjecaja obrazovanja na jačanje konkurentnosti zemalja jugoistočne Europe. Napomenula je kako SEECEL radi na mnogim projektima, od kojih je istaknula promociju praksi politika usmjerenih na žensko poduzetništvo, daljnji razvoj sustava cjeloživotnog obrazovanja s posebnim naglaskom na učenje o poduzetništvu od najranije dobi  te integraciju u poduzetničke vode migranata i azilanata koji se odlučuju za ostanak u Hrvatskoj.

Predrag Matić pohvalio je inicijative SEECEL-a te predložio jačanje aktivnosti poduzetničkog učenja za hrvatske branitelje kojima bi se ovim putem podignula konkurentnost na tržištu rada. Također je pohvalio skorašnji završetak izgradnje zgrade SEECEL-a na zagrebačkoj Kajzerici, čiji će kongresni dio moći okupiti preko petsto sudionika, a čiju izgradnju je financirala Europska unija, uz petnaest postotno učešće Hrvatske. 

Author: Ured za međunarodne i europske poslove