Andro Krstulović Opara primio talijanskog veleposlanika Adriana Chiodija Cianfaranija

Zagreb - Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Andro Krstulović Opara primio je u četvrtak u radni posjet veleposlanika Talijanske Republike Adriana Chiodija Cianfaranija zajedno s ravnateljicom Talijanskog instituta za kulturu Stefaniom Del Bravo.

U uvodnome dijelu razgovora istaknuta je dobra suradnja dviju država te njezino jačanje u područjima obrazovanja i kulture. U tom kontekstu Krstulović Opara osvrnuo se na program suradnje hrvatske i talijanske Vlade u područjima kulture i obrazovanja čiji je cilj unaprjeđenje ovoga vida suradnje, među ostalim, održavanjem festivala kulture dviju država.

Veleposlanik Cianfarani istaknuo je važnost Festivala talijanske kulture koji bi se u Hrvatskoj trebao održati početkom sljedeće godine. S tim u svezi ravnateljica Talijanskog instituta za kulturu Del Bravo najavila  je  aktivnosti koje će se održati u okviru navedenoga festivala te aktivnosti koje će mu prethoditi, poput održavanja izložbi iz razdoblja baroka te drugih kulturnih  manifestacija u kojima će sudjelovati istaknuti talijanski umjetnici poput kazališnog umjetnika Roberta Bollea.
 

Author: Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu