Domagoj Ivan Milošević primio veleposlanika Italije Adriana Chiodija Cianfaranija

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević primio je u četvrtak veleposlanika Italije u Hrvatskoj Adriana Chiodija Cianfaranija.

Predsjednik Odbora Milošević i veleposlanik Italije Cianfarani razmijenili su mišljenja o hrvatsko-talijanskim bilateralnim odnosima te o njihovoj međusobnoj suradnji unutar Europske unije. 

– Želja nam je ojačati parlamentarnu diplomaciju, a u pripremi je i nekoliko posjeta talijanskih dužnosnika zaduženih za europske i vanjske poslove Hrvatskoj, među ostalim i Hrvatskome saboru, rekao je talijanski veleposlanik. 

Sugovornici su se složili da Hrvatska i Italija, kao susjedne zemlje i članice Europske unije, trebaju intenzivnije surađivati i oko brojnih tema i aktualnih problema s kojima se susreće Europska unija. U tom kontekstu veleposlanik Cianfarani najavio je održavanje sastanka na vrhu u srpnju ove godine u Trstu na kojemu će sudjelovati šest zemalja članica EU-a među kojima i Hrvatska i Italija kao zemlja domaćin te države jugoistoka Europe. Jedne od glavnih tema, rekao je Cianfarani, bit će pitanje europske i euroatlantske integracije zemalja regije, sigurnosna pitanja i jačanje regionalne suradnje.
 

Author: Služba za medije