Potpredsjednik Sabora Brkić u Izraelu: Hrvatska će Izraelu i dalje biti snažan partner

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić boravio je u ponedjeljak i utorak, u sklopu izaslanstva Vlade RH, u radnom posjetu Izraelu.

Potpredsjednik Sabora i voditelj Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva Milijan Brkić sastao se među ostalim i s Issawijem Frejem, članom Knesseta i voditeljem Izraelsko-hrvatske skupine prijateljstva. Uz osvrt na 20 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Izraela, tijekom susreta se, među ostalim, razgovaralo o unaprjeđenju bilateralnih odnosa u brojnim područjima, suradnji dviju država u sprječavanju prirodnih katastrofa i reagiranju na druge hitne situacije te odnosima s dijasporom.

Naglasivši značaj Hrvatske u geopolitičkom kontekstu, Frej je izrazio zadovoljstvo dobrom bilateralnom suradnjom Izraela i Hrvatske te su sugovornici razmijenili mišljenja o suradnji i razmjeni posjeta dviju međuparlamentarnih skupina prijateljstva. 

-Kao potpredsjednik Hrvatskoga sabora uložit ću maksimalne napore kako bi se odnosi dviju zemalja dodatno unaprijedili, osobito u području gospodarstva, kulture, obrazovanja, turizma, poljoprivrede i obrane, rekao je Brkić te naglasio kako Hrvatska Izraelu i nadalje ostaje snažan partner. Brkić je usto pohvalio dobra iskustva Izraela u njegovanju odnosa sa svojom dijasporom te dodao kako je i Hrvatskoj podrška dijaspore vrlo bitna. 
  
 
 

Author: Hrvatsko-izraelska međuparlamentarna skupina prijateljstva