Milošević primio kuvajtskog veleposlanika Aymana Mohammada Yousefa Al-Adsanija

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević primio je u srijedu Aymana Mohammada Yousefa Al-Adsanija, kuvajtskoga veleposlanika u Hrvatskoj sa sjedištem u Pragu. 

Nastavak pregovora s EU-om o izuzeću od schengenskih viza za kuvajtske građane bila je središnja tema razgovora predsjednika Odbora za europske poslove Miloševića i kuvajtskoga veleposlanika Al-Adsanija. – Mi smo pregovore započeli prije nekoliko godina, no zbog migrantske krize i pitanja sigurnosti došlo je do zastoja u ovome procesu, rekao je kuvajtski veleposlanik te izrazio nadu da će Hrvatska kao članica Europske unije podržati nastavak pregovora o postizanju ovoga sporazuma. 

Razgovaralo se i o hrvatsko-kuvajtskim bilateralnim odnosima te nedavnim parlamentarnim izborima u Kuvajtu. – Nakon što se formira nova kuvajtsko-hrvatska međuparlamentarna skupina prijateljstva, nadamo se da će se moći realizirati i njihov posjet hrvatskome parlamentu, rekao je veleposlanik Al-Adsani. Još jedan korak u smjeru jačanja odnosa dviju zemalja je i skorašnje otvaranje hrvatskoga veleposlanstva u Kuvajtu, zaključili su.

Predsjednik Odbora Milošević i veleposlanik Al-Adsani osvrnuli su se i na suradnju na području investicija, a složili su se i da hrvatske tvrtke imaju brojne mogućnosti angažmana u kuvajtskim infrastrukturnim projektima ili području naftne i obrambene industrije u sljedećem razdoblju.
 

Author: Služba za medije