Hrvatsko-mađarska suradnja u medijskim projektima ima dobru perspektivu

Zagreb - Predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Jasen Mesić održao je u utorak sastanak s mađarskim veleposlanikom u Hrvatskoj Jozsefom Magyarom te ravnateljem Mađarskog instituta u Zagrebu Dinkom Šokčevićem (Sokcsevits Dénes). 

Tijekom sastanka razmotrene su mogućnosti hrvatsko-mađarske suradnje u medijskim projektima, posebno razmjeni recentnih i arhivskih audiovizualnih sadržaja čemu bi značajno doprinijela suradnja dviju državnih televizija, složili su se sugovornici. 

- Programi suradnje na području kulture do sada su bili vrlo dobri, iako bismo željeli da u budućnosti oni budu medijski bolje popraćeni, rekao je veleposlanik Magyar te dodao, kako nažalost, to nije bio slučaj s obilježavanjem godine Nikole Šubića Zrinskog 2016. godine. Predsjednik Odbora Mesić složio se da su veliki zajednički jubileji ujedno i prigoda za organiziranje kulturnih i medijskih događanja o kojima bi šira javnost trebala biti bolje upoznata, a u čiju bi se pripremu što ranije trebale uključiti sve nadležne institucije. 

Ravnatelj Mađarskog Instituta u Zagrebu Dinko Šokčević govorio je o predstojećim aktivnostima Instituta, brojnim glazbenim programima koji su u pripremi pri čemu je istaknuo kako je ove godine Mađarska zemlja-partner Baroknih večeri u Varaždinu.
 

Author: Služba za medije