Potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak primio slovensku ministricu obrane Ljubicu Jelušić

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak primio je u službeni posjet ministricu obrane Republike Slovenije Ljubicu Jelušić. Na sastanku je sudjelovao i predsjednik Odbora za obranu Boris Šprem.
 
Sugovornici su suglasni da je suradnja dviju zemalja u okviru NATO-a od obostrane koristi te ju treba njegovati i intenzivirati. Slovenija i Hrvatska kao članice NATO-a imaju zajedničke ciljeve, očuvanja mira i sigurnosti u regiji, kazala je ministrica obrane Republike Slovenije Ljubica Jelušić.
U nastavku se razgovaralo o slovenskim i hrvatskim mirovnim misijama u svijetu.

Goste iz Slovenije posebno je zanimala uloga Sabora u donošenju odluka vezanih uz sudjelovanje oružanih snaga Hrvatske u mirovnim misijama i vojnim operacijama u svijetu. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak kazao je da Sabor o takvim pitanjima odlučuje dvotrećinskom većinom, a odluka Sabora je konačna. 

Ministrica obrane Jelušić pozdravila je predstavljeni parlamentarni postupak, a istaknula je da u Sloveniji konačnu odluku o slanju mirovnih misija u svijet donosi Vlada. 

Hrvatska je i sama bila korisnica usluga mirovnih snaga za vrijeme Domovinskog rata te je zahvalna međunarodnim snagama na pruženoj pomoći dok danas osigurava uvjete za mir drugim potrebnim zemljama, istaknuo je Jarnjak. 
 

Author: Služba za odnose s javnošću