Potpredsjednik Sabora Neven Mimica primio Hannesa Swobodu

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u službeni posjet izvjestitelja za Republiku Hrvatsku u Europskom parlamentu Hannesa Swobodu. 

Neven Mimica čestitao je Hannesu Swobodi na reizboru za izvjestitelja za Hrvatsku u Europskom parlamentu. U kratkom razgovoru sugovornici su se osvrnuli na pristupne pregovore zaključivši kako oni ulaze u svoju završnu, najintenzivniju fazu. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica rekao je da je Sabor pred dovršetkom procesa usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. Taj proces će biti zaključen krajem ove ili najkasnije početkom sljedeće godine usvajanjem preostalih dvadesetak zakonskih prijedloga. Dodao je da se ne smije zanemariti ni proces implementacije zakona koji je iznimno bitan da bi se postigle predviđene strukturne reforme. 

Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na aktualnu raspravu o sporazumu o arbitraži. Hannes Swoboda rekao je da je ovo dobra prilika za postizanje dogovora s kojim će biti zadovoljne obje strane.

Author: Služba za odnose s javnošću