Mario Zubović primio luksemburškog delegiranog ministra za europska pitanja Nicholasa Schmita

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je u posjet delegiranog ministra za europska pitanja Velikog Vojvodstva Luksemburga Nicholasa Schmita.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović osvrnuo se na prošlogodišnje parlamentarne izbore u Hrvatskoj, konstituiranje novog saziva Sabora, a informirao je gosta i o zastupljenosti pojedinih stranaka u Hrvatskom saboru. Podsjetio je na najvažnije vanjskopolitičke ciljeve za Hrvatsku, pristupanje Europskoj uniji i NATO-u, kazavši kako očekuje da će pregovori s EU biti dovršeni do kraja 2009. godine. Mario Zubović naglasio je kako Hrvatski sabor ima iznimno važnu ulogu u cjelokupnom procesu pregovora s EU, a podsjetio je i na veliki broj zakona koje Sabor mora donijeti, a odnose se na usklađivanje sa zakonodavstvom Unije.

Ministar Schmit podržao je Hrvatsku na njezinom putu prema Europskoj uniji, posebno istaknuvši važnost reformi koje je Hrvatska napravila za unapređenje demokracije. U nastavku je bilo riječi i o aktualnom stanju u regiji s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu te položaj Hrvata koji žive u toj zemlji.

Author: Služba za odnose s javnošću