Vesna Pusić primila srbijanskog veleposlanika Stanimira Vukićevića

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je u posjet pomoćnika ministra za bilateralnu suradnju Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije Zdravka Ponoša i veleposlanika Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Stanimira Vukićevića.

Regionalna suradnja bila je glavni predmet razgovora. Govorilo se i o dosadašnjim inicijativama predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića vezanih za Bosnu i Hercegovinu. Posebno je istaknuto da je stabilnost Bosne i Hercegovine od presudne važnosti za stabilnost cijele regije.

Ponoš i Vukićević su naglasili da Republiku Srbiju posebice zanimaju hrvatska iskustva vezana za pretpristupne pregovore s Europskom unijom. S tim u vezi, predsjednici Nacionalnog odbora Pusić upućen je poziv da posjeti Beograd kako bi govorila o hrvatskim iskustvima, a što je Vesna Pusić načelno prihvatila.

Sugovornici su razgovarali i o mogućnostima prekogranične suradnje u vidu prekograničnih projekata od interesa za obje države, a za koja postoje sredstva u fondovima Europske unije.

Author: Služba za odnose s javnošću