Članovi Odbora za međuparlamentarnu suradnju primili izaslanstvo indonezijskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac i članovi Odbora primili su Grupu za bilateralnu suradnju parlamenta Republike Indonezije predvođenu s gđom Trulyanti Habibie Sutrasno.

Središnja tema sastanka bila je razvoj odnosa dviju zemalja, s posebnim naglaskom na jačanje parlamentarne diplomacije. Sugovornici su se složili da su obje zemlje, iako geografski udaljene, zainteresirane za jačanje suradnje. Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac upoznao je goste s radom Odbora, rekavši kako će uskoro biti osnovana i nova Hrvatsko-indonezijska međuparlamentarna skupina prijateljstva.

Voditeljica Grupe za bilateralnu suradnju parlamenta Republike Indonezije Trulyanti Habibie Sutrasno predstavila je kandidaturu predsjednika Indonezijskog parlamenta za predsjedatelja Interparlamentarne unije, koju su nazočni zastupnici obećali uzeti u razmatranje.

Zastupnik Tonino Picula upoznao je goste s vanjskopolitičkim prioritetima Hrvatske, naglasivši kako oni nikako ne isključuju jačanje suradnje s drugim zemljama, posebno u današnjem, globaliziranim svijetu. Razmijenjena su mišljenja o izazovima s kojima se suočava međunarodna zajednica, a to su prije svega - nedostatak hrane i energenata. 

Author: Služba za odnose s javnošću