Potpredsjednik Sabora Neven Mimica sastao se s iranskim veleposlanikom Fadaifardom

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica primio je u posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohammada H. Fadaifarda.

Odnosi dviju zemalja ocijenjeni su dobrima i bez otvorenih pitanja, a posebno je, kao pozitivan primjer, izdvojena bogata kulturna suradnja. Neven Mimica istaknuo je tradicionalno važnu ulogu parlamenata, koji kroz radna tijela i grupe prijateljstva, njeguju parlamentarnu diplomaciju i dinamiziraju bilateralne odnose. 

Veleposlanik Mohammad H. Fadaifard upoznao je Nevena Mimicu s nastojanjima Islamske Republike Iran da svojim angažmanom doprinese mirovnom procesu na Bliskom istoku. Posebno je istaknuta važnost otvorenog razgovora i uključivanja svih zainteresiranih strana u proces kako bi se stabiliziralo ovo važno geostrateško područje. Neven Mimica je rekao kako Hrvatska podupire sva nastojanja koja su usmjerena postizanju dugotrajnijeg mira na Bliskom istoku. U okviru razgovora o strategiji razvoja nuklearne energije, Neven Mimica istaknuo je kako su Hrvatska stajališta o ovom pitanju usklađena s vanjskom politikom Europske unije. Susret je zaključen dogovorom o daljnjem razvoju suradnje.

Author: Služba za odnose s javnošću