Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio iranskog veleposlanika Khodaeija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je u radni posjet veleposlanika Irana Mohsena Sharifa Khodaeija.

U uvodnom dijelu sastanka veleposlanik Irana Mohsen Sharif Khodaei uputio je čestitke povodom ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije. Veleposlanik Khodaei ovom je prigodom predsjedniku Odbora za vanjsku politiku Pupovcu prenio pozdrave i uručio pozivnicu predsjednika Odbora za vanjsku politiku i nacionalnu sigurnost iranskog parlamenta za posjet Teheranu. 

U nastavku je Milorad Pupovac izvijestio veleposlanika Khodaeija o novoj ulozi Hrvatskoga sabora i pojedinih odbora sada kada je Hrvatska postala članica Unije. Pupovac se posebno osvrnuo na ulogu i aktivnosti Odbora za europske poslove koji djeluje u novim okvirima. Odbor za europske poslove razmatra dokumente Europske unije i stajališta Republike Hrvatske o dokumentima Europske unije, razmatra izvješća Vlade o sastancima Vijeća Europske unije te obavlja i ostale poslove iz domene europskih pitanja. Riječ je o najbrojnijem Odboru sa sedamnaest članova zastupnika te šest vanjskih članova iz reda javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika, dodao je Pupovac.

Bilo je riječi i o završenim predsjedničkim izborima u Iranu te ukupnoj političkoj situaciji na Bliskom istoku.

Author: Služba za medije