Daniel Mondekar primio načelnika Uprave za europske poslove Ministarstva vanjskih poslova Švicarske Henrija Gétaza

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskoga sabora Daniel Mondekar primio je načelnika Uprave za europske poslove Ministarstva vanjskih poslova Švicarske Konfederacije Henrija Gétaza.
  
Načelnik Uprave za europske poslove Ministarstva vanjskih poslova Švicarske Gétaz pokazao je poseban interes za organizaciju i aktivnosti Odbora za europske poslove od kada je Hrvatska postala članica Europske unije. 
 
Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar izložio je modalitete suradnje Vlade i Sabora u europskim poslovima. Odbor za europske poslove, između ostalog, donosi Radni program za razmatranje stajališta Republike Hrvatske, razmatra dokumente Europske unije i stajališta Republike Hrvatske o dokumentima EU-a i o njima može donositi zaključke te razmatra izvješća Vlade o sastancima Vijeća Europske unije, pojasnio je Mondekar. 
 
Iako Švicarska nije članica Europske unije, s Unijom dijeli mnogo bilateralnih ugovora, posebice na području ekonomske suradnje, istaknuo je načelnik Uprave za europske poslove Ministarstva vanjskih poslova Švicarske Gétaz. Sugovornici su razmijenili mišljenja i o aktualnim europskim temama poput nove digitalne Europe i Transatlantskoga trgovinsko-investicijskog sporazuma (TTIP). 

Author: Služba za medije