Siniša Hajdaš Dončić razgovarao s iranskim veleposlanikom Sadeghom

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Siniša Hajdaš Dončić primio je veleposlanika Islamske Republike Irana Mohammada Rezu Sadegha.

Veleposlanik Sadegh izrazio je zadovoljstvo učestalim razmjenama posjeta dviju država te pohvalio plodonosan posjet predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Iranu u svibnju 2016. tijekom kojeg je potpisan Sporazum o gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Irana. Veleposlanik je rekao kako su Iranu lani ukinute trgovinske sankcije te izrazio nadu u intenziviranje gospodarske suradnje s Hrvatskom kao članicom Europske unije i sukladno tome, s potencijalnim europskim tržištem.

U nastavku razgovora veleposlanik Sadegh je rekao kako je zadovoljan intenzivnom i bliskom suradnjom iranskog i hrvatskog parlamenta o kojoj je nedavno razgovarao i s predsjednikom Sabora Petrovom te napomenuo kako se nada da će se jednako uspješna suradnja ostvariti i na izvršnoj razini vlasti.

Predsjednik Odbora Hajdaš Dončić pohvalio je napore veleposlanika u približavanju dviju zemalja te posebno naglasio područja brodogradnje, energetike, prometa i prehrambene industrije kao potencijalna polja suradnje Hrvatske i Irana. Upoznao je veleposlanika s osnivanjem Hrvatsko-iranske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru te izrazio nadu u konstruktivnu komunikaciju i suradnju skupina prijateljstva dvaju parlamenata.

Author: Odbor za međuparlamentarnu suradnju