Vesna Pusić sastala se s glavnim tajnikom Austrijsko-francuskog centra u Beču Peterom Jankowitschem

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je u posjet glavnog tajnika Austrijsko-francuskog centra u Beču Petera Jankowitscha.

Središnja tema razgovora bila je organizacija međunarodne konferencije o pristupanju Hrvatske Euroskoj uniji i njezinim zadaćama u ulozi nove zemlje članice. Peter Jankowitsch, glavni tajnik Austrijsko-francuskog centra u Beču predstavio je osnovni koncept konferencije koja bi se trebala održati krajem travnja u Zagrebu. Vesna Pusić podržala je održavanje konferencije, pozitivno istaknuvši njezin fokus na razdoblje nakon hrvatskog pristupanja EU.
 
Sugovornici su se složili da Hrvatskoj predstoji intenzivna faza dovršavanja pregovora i priprema za funkcioniranje unutar Europske unje tako da je svaka razmjena iskustva dobrodošla. Vesna Pusić izvijestila je gosta da je proces usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom EU pri kraju te da Hrvatskoj predstoji uspostavljanje mehanizama i izgradnja administrativnih kapaciteta za rad u okvirima institucija EU. Vesna Pusić i Peter Jankowitsch istaknuli su važnu ulogu Hrvatske u regiji, posebno u smislu prenošenja iskustava o pristupanju euro-atlantskim integracijama.

Author: Služba za odnose s javnošću