Ivo Josipović primio ruskog veleposlanika Roberta Markaryana

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za pravosuđe Hrvatskoga sabora Ivo Josipović primio je u službeni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Roberta Markaryana.

Ruski veleposlanik prenio je Ivi Josipoviću, novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske, srdačne čestitke ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva te mu uručio pismo – čestitku ruskog predsjednika. Rekao je da će svečanosti inauguracije 18. veljače prisustvovati i visoki predstavnik Ruske Federacije.

Ivo Josipović zahvalio je na čestitki ruskog predsjednika, istaknuvši da Hrvatska želi graditi dobre i prijateljske odnose s Rusijom, što je važno i s političkog i ekonomskog aspekta. Rekao je da će biti iznimno počašćen da predstavnik Ruske Federacije bude nazočan na svečanoj ceremoniji njegove inauguracije, dodavši da će to biti još jedan znak obostrane želje za nastavkom dobrih i prijateljskih odnosa dviju zemalja. Zamolio je ruskog veleposlanika da ruskom predsjedniku Medvedevu prenese njegove pozdrave i zahvalu. 

Author: Služba za odnose s javnošću