Potpredsjednik Reiner na obilježavanju Dana Grada Solina i blagdana Male Gospe

Solin - U prigodi Dana grada i blagdana Male Gospe održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Solina, kojoj je prisustvovao potpredsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner.

Uoči sjednice Gradskog vijeća brojne su delegacije dužnosnika te udruge proistekle iz Domovinskoga rata položile vijence na spomenik poginulim braniteljima Domovinskoga rata na Gospinu otoku. 
- Solin je odličan primjer kako oporba surađuje sa strankom na vlasti, kako može biti konstruktivna i pridonijeti razvitku svoga grada. Kada bi i na državnoj razini tako bilo, budući da im oporba želi pomoći da Hrvatsku izvedu iz krize, to bi bilo odlično, jer je Solin najbolji primjer kako se to može, izjavio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, čestitavši Solinjanima njihov blagdan.
- Odavanje pijeteta našim braniteljima je važnije nego ikad, jer da nije bilo njih, mi danas ovdje ne bismo mogli slobodno slaviti blagdan Male Gospe, istaknuo je potpredsjednik Reiner.
 
Na kraju svečanosti uručene su i nagrade grada Solina za 2013. godinu zaslužnim pojedincima i kolektivu. Tako je osobna nagrada grada pripala prof. dr. sc. Kaju Bućanu iz Mravinaca koji je od 1997. do 2013. bio na čelu solinskog Gradskog vijeća, te je rad tog tijela podigao, navodi se u obrazloženju, na najvišu moguću razinu. Kolektivna nagrada pripala je solinskoj tvrtki "Ad plastik" koja je najveći hrvatski proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju, a u čije je ime nagradu preuzeo predsjednik Uprave Mladen Peroš.
 

Author: Ured potpredsjednika Željka Reinera