Nevio Šetić održao sastanak s ministrom savjetnikom, otpravnikom poslova Republike Kazahstan u RH Yedilom Kazykhanovom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-kazahstanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Nevio Šetić sa članovima Skupine primio je ministra savjetnika, otpravnika poslova Republike Kazahstan u RH Yedila Kazykhanova. Nevio Šetić izvijestio je Yedila Kazykhanova o formiranju međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Kazahstan u šestom sazivu Sabora. 

Sugovornici su suglasni da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri, a nastavku prijateljskih odnosa svakako će doprinijeti i Hrvatsko-kazahstanska skupina prijateljstva. Nevio Šetić istaknuo je potrebu za intenziviranjem parlamentarnih odnosa, osim na razini Skupine prijateljstva, i na razini drugih parlamentarnih odbora. 

Kazykhanov je suglasan da sveukupna suradnja Kazahstana i Hrvatske ima velik potencijal te da ga treba iskoristiti. Govoreći o aktivnostima i nastavku suradnje na gospodarskom planu, Kazykhanov drži da je važno promijeniti strukturu i povećati ukupnu robnu razmjenu dviju zemalja. Suradnju na kulturnom planu te na razini gradova partnera svakako treba podupirati, slažu se sugovornici. Ministar savjetnik, otpravnik poslova Kazahstana u nastavku je upoznao članove Skupine prijateljstva s političkom situacijom u Kazahstanu, a bilo je riječi i o predstojećim parlamentarnim izborima u travnju ove godine te o izvanrednim predsjedničkim izborima.

Author: Služba za odnose s javnošću