Davor Božinović, Nansi Tireli i Mirela Holy susreli se s američkim mlađim političkim liderima

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli i zastupnica Mirela Holy u odvojenim susretima primili su u studijski posjet grupu američkih mlađih političkih lidera.
 
Studijski posjet organizirala je Akademija za politički razvoj u suradnji s American Council of Young Political Leaders (ACYPL) uz potporu veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.
 
Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Davor Božinović nakon uvodnog predstavljanja informirao je goste iz SAD-a o svom političkom angažmanu i aktivnostima u Hrvatskome saboru. U nastavku je Božinović ukratko predstavio tijek političkih zbivanja u Hrvatskoj od neovisnosti do danas. Posebno se osvrnuo na članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji te na buduće izazove koji očekuju sve članice Unije u kontekstu financijskih i institucionalnih reformi. Bilo je riječi i o bilateralnim odnosima Hrvatske i SAD-a te o suradnji na području obrane, posebice u kontekstu mirovnih misija u zemljama pogođenim ratnim sukobima.  
 
U razgovoru s predsjednicom Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli i neovisnom zastupnicom Mirelom Holy gosti su pokazali zanimanje za rad Hrvatskih laburista – Stranke rada, kao i za postupak osnivanja nove stranke, na čemu trenutačno radi zastupnica Holy. Razgovaralo se i o zastupljenosti spolova u strukturi parlamenta i hrvatskih stranaka.
 
U nastavku je Nansi Tireli upoznala goste s velikim problemom nezaposlenosti u Hrvatskoj, najavljenim promjenama Zakona o radu i Zakona o referendumu.