Članovi Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku primili izaslanstvo Hrvatske komore dentalne medicine i predsjednika Vijeća europskih stomatologa Wolfganga Doneusa

Zagreb - Članovi Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku primili su izaslanstvo Hrvatske komore dentalne medicine i predsjednika Vijeća europskih stomatologa (Council of European Dentists) Wolfganga Doneusa. 

Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo uvodno je predstavio ciljeve i interese Komore. Hrvatski stomatolozi zadovoljni su položajem dentalne medicine unutar zakonskih okvira koji nam omogućavaju djelovanje na visokoj profesionalnoj razini, istaknuo je Pezo. 

Predsjednik CED-a (Council of European Dentists) Wolfgang Doneus naglasio je da je pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji Hrvatska komora dentalne medicine postala punopravni član CED-a. Wolfgang Doneus u nastavku je izložio položaj CED-a na europskoj razini, posebno istaknuvši važnost promicanja visokih standarda u sustavu dentalne medicine. 

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Željko Reiner istaknuo je da je hrvatski zdravstveni sustav, uključujući dentalnu medicinu, na vrlo visokoj razini koja se može mjeriti sa ostalim razvijenim europskim zemljama. Reiner je ukazao i na ključni problem zdravstvenog sustava u Hrvatskoj, a to je nedostatak financijskih sredstava koji se u konačnici reflektira na pacijente.
 

Author: Služba za medije