Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić sastao se s veleposlanikom Japana u Republici Hrvatskoj Masaruom Tsujijem

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Japana Masarua Tsujija koji nakon završenog mandata u Republici Hrvatskoj odlazi na mandat u Kraljevinu Nizozemsku.

U razgovoru koji je protekao u vrlo prijateljskom ozračju, veleposlanik Tsuji prisjetio se brojnih srdačnih susreta koje je tijekom svog mandata imao s potpredsjednikom Hrvatskoga sabora Miloradom Batinićem. Još je jednom čestitao Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju, a s velikim ponosom istaknuo je nedavni posjet princa Akishina i princeze Kiko Hrvatskoj. -Usprkos geografskoj udaljenosti osjeća se bliskost među našim narodima, a tome zasigurno doprinose i brojni projekti japanske vlade usmjereni na razminiranje i razvoj lokalnih zajednica, osobito na područjima od posebne državne skrbi, rekao je veleposlanik Tsuji. 

Jedna od tema tijekom sastanka bila je i gospodarska suradnja, a potpredsjednik Batinić istaknuo je kako su hrvatskom gospodarstvu dragocjena japanska iskustva i tehnologija. Složili su se kako postoji interes japanskih ulagača, međutim, ima još dosta prostora za proširenje suradnje. 
 

Author: Služba za medije