Potpredsjednica Sabora Opačić primila kanadskog veleposlanika Maksymiuka

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga Sabora Milanka Opačić primila je u posjet veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj Daniela Maksymiuka.

Potpredsjednica Sabora Opačić i veleposlanik Maksymiuk razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju država koji se temelji na prijateljstvu i partnerstvu. Milanka Opačić je naglasila da Republika Hrvatska pridaje izuzetnu važnost jačanju suradnje s Kanadom u svim područjima od obostranog interesa, a posebice jačanju gospodarskih odnosa i poticanju robne razmjene.

Sadašnja suradnja upućuje na poboljšanje izgradnje strateškog partnerstva u području energetike, zračnog prijevoza i poljoprivrede.  Obje strane su se složile da se ratifikacijom sveobuhvatnog ekonomskog i trgovinskog sporazuma CET-a između EU-a i Kanade otvara dodatni prostor za višu razinu robne razmjene između Kanade i Hrvatske na obostranu korist.

Potpredsjednica Opačić je na kraju istaknula da je posebno veseli trend povećanja broja dolazaka kanadskih turista koji je nastavljen i u 2016. godini te očekuje da se hrvatski turizam ambicioznije predstavi na velikom tržištu Kanade.

Author: Ured predsjednika Sabora