Glavni tajnik albanskog parlamenta posjetio Hrvatski sabor

Zagreb - U sklopu studijskog posjeta Hrvatskom saboru izaslanstva Skupštine Albanije na čelu s glavnim tajnikom Gencijem Gjonçajem održan je niz sastanaka sa saborskim dužnosnicima s ciljem razmjene znanja, prakse i iskustava u organizaciji parlamentarnog rada.

Na sastanku s tajnikom Hrvatskog sabora Davorom Orlovićem izaslanstvu su predstavljeni zakonodavna uloga Hrvatskoga sabora, ustroj i djelokrug te organizacija rada Stručne službe Hrvatskog sabora. Gjonçaj je naglasio dobre odnose dviju država sa željom da se oni prošire i na suradnju stručnih službi dvaju parlamenata.

Albansko izaslanstvo sastalo se nadalje s predsjednicom Odbora za zakonodavstvo Marijom Jelkovac te s voditeljicom Hrvatsko-albanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Erminom Lekaj Prljaskaj, a tom prigodom razmijenjena su iskustva i praktična pitanja zakonodavnog postupka te druga pitanja organizacije rada u saborskim radnim tijelima.

Glavni tajnik albanske Skupštine Genci Gjonçaj sastao se i s Ivanom Bukaricom, zamjenikom tajnika Hrvatskog sabora i tajnikom plenarne sjednice Sabora koji je albanskom izaslanstvu detaljno predstavio rad na plenarnoj sjednici te rad Stručne službe vezano za zakonodavne aktivnosti u Hrvatskom saboru.

Author: Ured za međunarodne i europske poslove