Vedran Babić sudjelovao na sjednici Glavnog odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost Parlamentarne skupštine SEECP-a

Podgorica - Član izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) Vedran Babić sudjelovao je na sjednici Glavnog odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost u Skupštini Crne Gore u Podgorici.

Tema sjednice Glavnog odbora bila je „Obrazovanje u Jugoistočnoj Europi: trenutačno stanje i perspektive“. Zastupnici iz zemalja regije u izlaganjima osvrnuli su se na stanje u svojim zemljama, predstavili dobre prakse te ukazali na probleme koje susreću u realizaciji politika društvenog razvoja, obrazovanja, istraživanja i znanosti.

Na sastanku je sudjelovalo deset zastupnika država članica Parlamentarne skupštine SEECP-a: Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Kosova, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Turske i Hrvatske, a sjednicom je predsjedao zastupnik Skupštine Crne Gore Radule Novović. Izlaganja o temi sjednice održali su i ministar prosvjete Crne Gore Damir Šehović te Mimika Dobroshi iz Savjeta za regionalnu suradnju (RCC).

Članovi Glavnog odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost usvojili su Izvješće i Rezoluciju koji će biti razmatrani i potvrđeni na zasjedanju Parlamentarne skupštine SEECP-a  13. i 14. travnja ove godine u Ljubljani.

Author: Ured za međunarodne i europske poslove