Marijan Kustić sudjelovao na sastanku Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnje poslove i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi

Sarajevo – Član izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (PS SEECP) Marijan Kustić sudjelovao je na sastanku Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnje poslove i sigurnosnu suradnju PS SEECP-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Tema sastanka Glavnog odbora bila je „Alternativni kazneni postupak u politici kaznenog procesa u Jugoistočnoj Europi“ te su se zastupnici zemalja regije u svojim izlaganjima osvrnuli na stanje u svojim zemljama. Predstavljen je nacrt rezolucije i izvješća u kojima se potvrđuje značaj suradnje u području pravosuđa te naglašava važnost uloge Parlamentarne skupštine SEECP-a u usklađivanju zakonodavnih okvira država regije s pravnom stečevinom Europske unije. Završno usvajanje Rezolucije i Izvješća bit će na zasjedanju Parlamentarne skupštine SEECP-a, 13. i 14. travnja 2018. u Ljubljani.

Sjednicom je predsjedao drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak. Na poziv predsjedavajućeg, sastanku su prisustvovale Gordana Demšer i Mimika Dobroshi ispred Vijeća za regionalnu suradnju. Sastanku su uz domaćine iz Parlamentarne skupštine BiH nazočili predstavnici parlamenata iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske.

Author: Ured za međunarodne i europske poslove