Započelo zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a

Beč - Zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PS OESS) održava se 13. i 14. veljače u Beču. Na zasjedanju sudjeluje i saborsko izaslanstvo koje predvodi voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Branko Vukšić. 

Zasjedanje će se održati u znaku dviju tema: postojeće situacije u Ukrajini te porasta ekstremizma, radikalizma i ksenofobije kao izazova za regiju OESS-a. Kako je uobičajeno, dvodnevni rad obavljat će se plenarno i u okviru triju odbora Parlamentarne skupštine: Odbora za demokraciju, ljudska prava i humanitarna pitanja, Odbora za politička pitanja i sigurnost te Odbora za gospodarstvo, znanost, tehnologiju i okoliš. 

Na otvaranju zimskog zasjedanja parlamentarnim izaslanicima obratit će se predsjedatelj Parlamentarne skupštine Ranko Krivokapić i predsjednica austrijskog parlamenta Barbara Prammer. Posebno obraćanje predviđeno je i za predsjednika Donjeg doma afganistanskog parlamenta Abdula Raoufa Ibrahimija. 

Godišnje zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a održava se u Beču od 2002. godine. Svrha mu je informiranje 320 parlamentarnih izaslanika iz 55 članica OESS-a o pitanjima iz djelokruga rada ove međunarodne organizacije, razmjena mišljenja i suradnja.
 

Author: Služba za medije