Zastupnici u Hrvatsko-ukrajinskoj međuparlamentarnoj skupini prijateljstva održali sastanak s veleposlanikom Ukrajine Levčenkom

Zagreb - U Hrvatskome saboru održan je sastanak Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva s veleposlanikom Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandrom Levčenkom. 

Uz voditeljicu skupine Gordanu Sobol na sastanku su nazočili i članovi Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva u sastavu: Goran Beus Richembergh, Boro Grubišić, Marin Jurjević, Damir Mateljan, Ivan Šimunović, Tanja Vrbat te predstavnici klubova zastupnika Mile Horvat te Željko Šemper. 

Veleposlanik Levčenko upoznao je članove Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva s trenutačnom situacijom u Ukrajini. Istaknuo je da situacija nije dobra te da od jutra na trgovima i ulicama Kijeva vlada kaos. U nastavku razgovora je upoznao članove skupine i sa slijedom događaja koji su utjecali na nastanak trenutačne situacije. 

Voditeljica i članovi Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva izrazili su žaljenje što je Ukrajina posljednjih nekoliko mjeseci u vrlo teškoj društveno-političkoj situaciji. S tim u vezi izrazili su nadu da će ukrajinske vlasti što žurnije naći pravi način izlaska države iz trenutačne krize. Na kraju razgovora voditeljica i članovi Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva zahvalili su veleposlaniku Levčenku na otvorenom i sveobuhvatnom razgovoru. Naglasili su da Republika Hrvatska podupire Ukrajinu u svim nastojanjima da se situacija u toj zemlji što prije normalizira. 
 

Author: Hrvatsko-ukrajinska međuparlamentarna skupina prijateljstva u Hrvatskome saboru