Milorad Pupovac primio pomoćnika egipatskog ministra vanjskih poslova Hatema Seifa El Nasara

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je pomoćnika ministra vanjskih poslova Arapske Republike Egipat Hatema Seifa El Nasara. Na sastanku je sudjelovao i predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju i član Odbora za vanjsku politiku Davor Božinović.

Uvodno je pomoćnik ministra vanjskih poslova Arapske Republike Egipat Hatem Seif El Nasar uputio čestitke povodom ulaska Hrvatske u članstvo Europske unije. -Hrvatska predstavlja jedno novo osvježenje za Europsku uniju, dodao je pomoćnik ministra. -Mi kao nova članica Europske unije želimo intenzivirati suradnju s Egiptom, posebice na parlamentarnoj razini, istaknuo je predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac. 

U nastavku se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Egiptu i regiji. Hatem Seif El Nasar izvijestio je hrvatske kolege o procesu demokratizacije i stabilizacije koji Egipat provodi. –Očekuju nas i predsjednički izbori krajem svibnja ove godine te nakon toga i parlamentarni, istaknuo je Seif El Nasar. Sugovornici su suglasni da je stabilizacija Egipta izrazito važna za politička kretanja u regiji. Bilo je riječi i o ekonomskim prilikama u Egiptu te političkoj situaciji u Siriji.
 

Author: Služba za medije