Milorad Pupovac primio talijansku veleposlanicu Emanuelu D´Alessandro

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je veleposlanicu Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Emanuelu D´Alessandro. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac na početku razgovora razmijenio je mišljenja s veleposlanicom D´Alessandro o aktualnim vanjskopolitičkim temama koje će dominirati na Međuparlamentarnoj konferenciji o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici i Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici Europske unije koja se 3. i 4. travnja održava u Ateni, a to su situacija u Ukrajini i odnos EU-a i Rusije. 

Pupovac je dodatno istaknuo kako se i teme poput definiranja jasnije pozicije EU-a prema BiH te nastavka procesa proširenja EU-a ne bi trebale zanemarivati. S tim u vezi izrazio je nadu da će Italija, koja polovinom godine preuzima predsjedanje Europskom unijom, ovim pitanjima posvetiti odgovarajuću pozornost. Sugovornici su na kraju razgovora istaknuli i potrebu intenziviranja mediteranske dimenzije suradnje naših dviju zemalja, a u širem kontekstu važnost rješavanja problema ilegalnih imigranata. 
 

Author: Služba za medije