Damir Tomić primio veleposlanika Poljske Andrzeja Jasionowskog

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-poljske međuparlamentarne skupine prijateljstva Damir Tomić primio je u srijedu veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Andrzeja Jasionowskog.

Voditelj Skupine Tomić i veleposlanik Jasionowski istaknuli su zadovoljstvo vrlo dobrim, aktivnim i prijateljskim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Poljske na svim razinama. Jasionowski je naglasio kako između Hrvatske i Poljske nema otvorenih pitanja te se osvrnuo na nedavno održan sedmi forum hrvatskih i poljskih regija u Poreču, kao potvrdu već tradicionalno uspješne suradnje na razini regija.

Tomić je upoznao Jasionowskog s učinkovitom međuparlamentarnom suradnjom na razini skupina prijateljstva te su obje strane iskazale potrebu za daljnjim jačanjem suradnje i razmjenom iskustava između hrvatskih i poljskih parlamentaraca.

Zaključno su sugovornici potvrdili postojanje brojnih poveznica Hrvatske i Poljske, kao i područja s mogućnostima za produbljivanje političke, gospodarske i kulturne suradnje dviju država.

Author: Hrvatsko-poljska međuparlamentarna skupina prijateljstva