Romana Jerković primila izaslanstvo Odbora za unutarnje poslove i pravosuđe Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine

Zagreb – Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Romana Jerković s članovima Odbora primila je izaslanstvo Odbora za unutarnje poslove i pravosuđe Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine koje predvodi Wen Ma, predsjednica Odbora. Na sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih. 

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Romana Jerković potvrdila je da su bilateralni odnosi Kine i Hrvatske tradicionalno dobri i prijateljski.- Dvije zemlje surađuju na brojnim područjima, a današnji sastanak samo je potvrda jačanja dobre suradnje, dodala je Jerković. Ovom prigodom Romana Jerković zahvalila je kineskoj Vladi i veleposlanstvu na doniranju pomoći u povodu poplave koja je nedavno pogodila Slavoniju. 

U nastavku sastanka gosti iz Kine pokazali su poseban interes za razmjenu mišljenja o  socijalnoj skrbi i humanitarnoj djelatnosti. Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Romana Jerković i pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić predstavili su gostima zakonodavni okvir kojim se uređuju ta područja te reforme na području socijalne skrbi. 

Razgovarali su i o provedbi Zakona o humanitarnoj pomoći te posebno istaknuli kontrolu i transparentnost financijskih sredstava prikupljenih u različitim humanitarnim akcijama.  
 

Author: Služba za medije