Održan sastanak Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva i veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka

Zagreb - Na zahtjev veleposlanika Ukrajine u Hrvatskoj, Oleksandra Levčenka u Hrvatskom saboru održan je sastanak Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva. Uz voditeljicu skupine Gordanu Sobol sastanku su nazočili i članovi Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva Davor Božinović i Goran Beus Richembergh.

Tema razgovora bila je aktualna društveno-politička situacija u Ukrajini. Veleposlanik Levčenko izvijestio je članove Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva o rezultatima izvanrednih predsjedničkih izbora održanih krajem svibnja ove godine, na kojima je za novog predsjednika države izabran Petro Porošenko, kao i o trenutnoj situaciji u pojedinim dijelovima Ukrajine, posebno u Donjecku i Odesi. 

Članovi Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva zahvalili su veleposlaniku na informativnom i sveobuhvatnom razgovoru, naglasivši da Republika Hrvatska podupire Ukrajinu u nastojanjima da očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet te da se stanje u zemlji što prije normalizira.
 

Author: Hrvatsko-ukrajinska međuparlamentarna skupina prijateljstva