Neven Mimica primio glavnog tajnika za vanjske poslove Austrije Kyrlea

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u službeni posjet glavnog tajnika za vanjske poslove Republike Austrije Johannesa Kyrlea.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica izvijestio je glavnog tajnika za vanjske poslove Republike Austrije Johannesa Kyrlea o trenutačnom stanju pregovaračkog procesa s Europskom unijom. Neven Mimica je naglasio da u Hrvatskome saboru postoji konsenzus svih političkih stranaka oko pristupanja Hrvatske Europskoj uniji te da je kao refleksija tog konsenzusa formiran 2005. godine i Nacionalni odbor koji se bavi praćenjem pregovaračkog procesa s EU.

Johanes Kyrle podržao je RH u pregovorima s EU naglasivši kako Hrvatska treba nastaviti sa započetim reformama te njihovom implementacijom u hrvatsko zakonodavstvo. Bilo je riječi i o trenutačnom statusu pojedinih pregovaračkih poglavlja, s posebnim osvrtom na reforme koje je potrebno napraviti u području javne uprave i pravosuđa. Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji vrlo je važno za samu zemlju, ali isto tako predstavlja pozitivan znak za stabilnost cijele regije, zaključili su Mimica i Kyrle.

Author: Služba za odnose s javnošću