Potpredsjednik Reiner u posjetu Berlinu

Berlin - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner boravi u dvodnevnom posjetu glavnom gradu Njemačke, gdje je na poziv nekoliko dužnosnika i zastupnika u Bundestagu sudjelovao na tradicionalnom Međunarodnom molitvenom doručku, a u društvu brojnih predsjednika država i nacionalnih parlamenata iz cijelog svijeta te najutjecajnijih njemačkih političara.  

Tijekom posjeta Bundestagu, potpredsjednik Reiner  sastao se s potpredsjednikom Bundestaga Johannesom Singhammerom te brojnim njemačkim političarima, među inima s Hellmutom Königshausom, povjerenikom Bundestaga za parlamentarni nadzor nad njemačkom vojskom, Klaus-Peterom Willschom, dugogodišnjim predsjednikom parlamentarnog Odbora za njemačko-hrvatsku suradnju.  Među razgovorima s članovima Vlade Angele Merkel treba istaknuti susret s Thomasom Rachelom, zamjenikom njemačkog ministra obrazovanja i znanosti. 

Glavne teme razgovora bile su jačanje suradnje Hrvatske i Njemačke na svim poljima, od političkih do gospodarskih, te uloga Hrvatske u EU-u i procesu pridruživanja zemalja jugoistočne Europe.
 

Author: Ured potpredsjednika