Sanja Putica održala sastanak s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Micheleom Nicolettijem

Strasbourg - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica sastala se tijekom proljetnog zasjedanja s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Micheleom Nicolettijem u povodu predstojećeg hrvatskog preuzimanja predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe.

Putica je predsjedniku Parlamentarne skupštine Nicolettiju predstavila glavne prioritete predsjedanja te ga je izvijestila o planiranim konferencijama i događanjima tijekom trajanja hrvatskog predsjedanja. Nicoletti je iskazao podršku predstavljenim temama te naglasio kako Parlamentarna skupština stoji na raspolaganju kao pomoć i podrška tijekom sljedećih šest mjeseci.

Predsjednik Parlamentarne skupštine posebno je naglasio važnost rasprave o problemu korupcije, što je jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja. Po njegovom mišljenju s tim se problemom, osim vladine razine, trebaju baviti i akademska zajednica i civilno društvo. Nicoletti je podržao i teme razvoja lokalne samouprave i zaštite kulturne baštine te posebno pitanje zaštite nacionalnih manjina. Vezano uz zaštitu prava nacionalnih manjina, Putica je posebno istaknula kako je Hrvatska dosegnula visoku razinu zaštite u tom području.

Nicoletti će posjetiti Zagreb u okviru predsjedanja sastancima Predsjedničkog odbora, Biroa i Stalnog odbora Parlamentarne skupštine koji će se od 31. svibnja do 1. lipnja 2018. održavati u Hrvatskom saboru.

Author: Ured za međunarodne i europske poslove