U Saboru otvorena izložba fotografija „Zločin bez kazne“

Zagreb – Zastupnik Stevo Culej otvorio je u petak izložbu fotografija, slika i dokumenata pod nazivom „Zločin bez kazne“.

Izloženi predmeti prikazuju žrtve i okolnosti stravičnog ubojstva i masakra dvanaestorice hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu u istočnoj Hrvatskoj 2. svibnja 1991. godine, počinjenog od strane srpskih pobunjenika predvođenih bivšom JNA. Taj datum ujedno se smatra i početkom Domovinskog rata.

-Ovaj zločin, kao i mnogi drugi počinjeni od 1918. do danas, ostao je bez primjerene osude, kazne ili procesuiranja. Hrvatska država nastala je na žrtvi ove dvanaestorice hrvatskih policajaca, ali i vlč. Ivana Burika i dr. Ivana Šretera. Izložba je postavljena kako se ta istina ne bi zaboravila, jer ako zaboravimo povijest, ona bi nam se mogla ponoviti, kazao je na otvorenju izložbe Stevo Culej, i sam bivši branitelj i pripadnih specijalne policije. Otvorenju je uz zastupnike u Hrvatskom saboru i pripadnike Udruge specijalne policije Vinkovci nazočio i ministar branitelja Tomo Medved.

Izložba u Saboru otvorena je do 11. svibnja 2018.

Author: Služba za medije