Tomislav Ivić primio indonezijskog veleposlanika Agusa Sardjanu

Zagreb – Predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić primio je veleposlanika Republike Indonezije Agusa Sardjanu. 

Predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić u uvodnom je dijelu susreta izvijestio veleposlanika Agusa Sardjanu o djelokrugu rada i aktivnostima Odbora. Odbor vrši demokratski nadzor nad oružanim snagama RH i raspravlja o svim ključnim aktima vezanim uz područje obrane, istaknuo je Ivić. Osvrnuo se i na financiranje obrambenog sustava te istaknuo nezadovoljstvo sve manjim izdvajanjima financijskih sredstava iz državnog proračuna za područje obrane. –Sadašnja izdvajanja iznose oko 1,34 posto BDP-a i nisu dovoljna za modernizaciju i razvoj oružanih snaga, ali očekujemo da će se u budućnosti izdvajanja povećati u skladu s preporukama NATO-a, dodao je Ivić. 
 
Sardjana je ocijenio bilateralne odnose dviju zemalja dobrima te istaknuo izrazite potencijale za suradnju na području obrane. Izaslanstvo Instituta za obranu Indonezije posjetit će Hrvatsku početkom rujna ove godine. Njihov domaćin bit će Hrvatsko vojno učilište Petar Zrinski, a održat će i niz sastanaka s resornim ministarstvom i drugim dužnosnicima iz područja obrane kako bi razmijenili iskustva te unaprijedili suradnju dviju zemalja na tom području, istaknuo je veleposlanik Sardjana. 
 
Bilo je riječi i o jačanju parlamentarne suradnje Indonezije i Hrvatske, a veleposlanik Sardjana uputio je poziv predsjedniku Odbora Iviću za posjet parlamentu Indonezije.
 

Author: Služba za medije