Jakša Baloević primio Andreia Murarua, savjetnika rumunjskoga predsjednika za odnose s civilnim društvom

Zagreb - Predsjednik Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatske i Rumunjske Jakša Baloević primio je danas Andreia Murarua, savjetnika predsjednika Rumunjske za odnose s civilnim društvom. 

Sastanku su prisustvovali i veleposlanik Rumunjske u Hrvatskoj Cosmin Dinescu i zamjenik veleposlanika Florian Antohi. Muraru, koji je sudjelovao na svečanosti inauguracije izabrane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, ovom je prigodom ponovno prenio čestitke rumunjskog predsjednika izabranoj predsjednici. 

Na sastanku je dogovoreno da treba nastaviti s razvojem gospodarske suradnje između dvije zemlje, pri čemu je spomenut primjer tvornice koju je solinski ASD Plastik otvorio u Mioveni. Muraru je najavio kako se uskoro očekuje i dolazak gospodarskih izaslanstava iz Rumunjske u Slavonski Brod i Pulu. 

Jakša Baloević je predložio da se već ovoga ljeta organizira gostovanje rumunjskih umjetnika u Solinu, što bi bio prvi korak prema bratimljenju Solina i rumunjskog grada Miovenija. Muraru je, također, izrazio spremnost pomoći u organizaciji posjeta hrvatskoj manjini u Rumunjskoj. 
 

Author: Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska-Rumunjska