Gvozden Srećko Flego održao sastanak s ukrajinskim veleposlanikom Levčenkom

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Gvozden Srećko Flego primio je danas veleposlanika Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandra Levčenka. Tema sastanka bilo je zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, koje je od 26. do 30. siječnja 2015. održano u Strasbourgu. 

Veleposlanik Levčenko je izrazio interes za dojmove voditelja saborskoga Izaslanstva s prošlotjednog zasjedanja PSVE-a, naročito vezano uz donesenu rezoluciju kojom su članovima Izaslanstva Ruske Federacije na početku i ove godine suspendirana prava glasovanja i sudjelovanja u radu glavnih tijela Skupštine. Sankcije su na snazi do travanjskog zasjedanja kada će to pitanje biti ponovno razmotreno u svjetlu sagledavanja ključnih elemenata radi kojih su sankcije i donesene. 

Gvozden Srećko Flego je iscrpno izvijestio veleposlanika o raspravama koje su se unutar Biroa, odbora i plenuma PSVE-a vodile o temi krize u Ukrajini i pitanja obnavljanja ruskih vjerodajnica. Veleposlanik Levčenko izvijestio je o aktualnoj političkoj i vojnoj situaciji na teritoriju Ukrajine te je posebno skrenuo pozornost na pitanje zarobljene ukrajinske pilotkinje Nadije Savčenko koja trenutačno štrajka glađu u ruskom zatvoru. 

Na kraju sastanka Flego je iskazao žaljenje radi patnji kroz koje prolazi ukrajinski narod te nadu da će se ipak pregovorima uspjeti postići mirno razrješenje iznimno teške situacije u toj zemlji.
  
 
 

Author: Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska - Ukrajina