Franjo Lucić primio potpredsjednika bugarske Vlade Tomislava Dončeva

Zagreb – Zamjenik voditelja Hrvatsko-bugarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Franjo Lucić održao je sastanak s potpredsjednikom Vlade Republike Bugarske i ministrom europskih fondova i gospodarske politike Tomislavom Dončevim. Sastanku su prisustvovali i članovi Skupine Mario Habek i Daniel Mondekar.

Zastupnik Lucić uvodno je pohvalio dobre i prijateljske odnose dviju zemalja te istaknuo kako postoji prostor za unapređenje gospodarske suradnje. Rekao je kako Hrvatska mora primijeniti bugarska iskustva u području korištenja fondova EU-a. Posebno je pohvalio uspješnu realizaciju 19 projekata bugarskoga grada Gabrova u vrijeme kada je Dončev obnašao funkciju gradonačelnika. 

Lucić je kazao kako je jedan od prioriteta Hrvatske razvoj u poljoprivredi i energetici. – Željeli bismo proizvesti što više energije kako bismo bili što manje ovisni o drugim stranama, rekao je Lucić. 
Također je najavio skorašnji posjet predsjednika Sabora Josipa Leke Republici Bugarskoj te dolazak bugarskoga parlamentarnog Odbora za poljoprivredu u Hrvatski sabor u svibnju. 

Dončev je izrazio zadovoljstvo boravkom u Hrvatskoj te je napomenuo kako dvije zemlje trebaju više ulagati u gospodarsku suradnju. Rekao je kako je bugarska stručna javnost otvorena za razgovore o razmjeni iskustava u korištenju fondova EU-a. U nastavku sastanka razgovaralo se o prioritetnim energetskim projektima i obnovljivim izvorima energije.
 

Author: Hrvatsko-bugarska međuparlamentarna skupina prijateljstva