Milorad Pupovac primio izaslanstvo Kluba zastupnika CDU/CSU-a Bundestaga

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac razgovarao je s izaslanstvom Kluba zastupnika CDU/CSU-a njemačkog Bundestaga. Glavna tema razgovora bilo je Poglavlje 23 pregovora o pristupanju.

Milorad Pupovac upoznao je goste s razvojem prava nacionalnih manjina u RH te se osvrnuo na preostala pitanja koje je potrebno riješiti. Naglasio je da je nemoguće riješiti sva pitanja i pojedinačne slučajeve do završetka pregovora, nego je potrebno donijeti zakonska rješenja koja će omogućiti kvalitetno rješavanje ovih pitanja u sljedećem razdoblju. U tom kontekstu izdvojio je dovršetak stambenog zbrinjavanja, osiguravanje uvjeta za život povratnicima te pitanje statusa civilnih žrtava rata. Odgovarajući na pitanje o procesuiranju ratnih zločina, zastupnik je istaknuo da je i na tom području vidljiv napredak, posebno u okviru suradnje sa susjednim državama. Ono što je važno za manjinska prava, naglasio je, jest zadržavanje što većeg stupnja participacije manjina u društvu i politici.

Članovi izaslanstva Kluba zastupnika CDU/CSU-a njemačkog Bundestaga rekli su zaključno da je vidljiv značajan napredak Hrvatske koja je i dobar primjer za ostale zemlje regije. Milorad Pupovac zaključio je razgovor rekavši da je što skorije zaključenje pregovora zajednički interes i cilj svih građana Republike Hrvatske.

Author: Služba za odnose s javnošću