Ivan Bagarić primio predstavnike Udruge Hrvata sv. Nikola Janjevo

Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić primio je predstavnike Udruge Hrvata sv. Nikola Janjevo. Prigodom posjeta hrvatskim institucijama, Sabor su posjetili predsjednik Udruge Sebastijan Čolakić, župnik u Janjevu don Mate Palić, potpredsjednik Udruge Nikola Rodić te rizničar Josip Cirimotić.

Tijekom sastanka su Čolakić i don Palić upoznali zastupnika Bagarića s teškim stanjem hrvatske zajednice na Kosovu te s aktivnostima i radom novoosnovane udruge Hrvata na Kosovu. Gosti su izrazili nadu da će se zastupnici Hrvatskoga sabora prigodom svih susreta zauzimati za povoljniji položaj hrvatske zajednice na Kosovu.

Ivan Bagarić upoznao je goste s poduzetim aktivnostima Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske, posebno spomenuvši Strategiju o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, dokument koji će definirati odnose matične države spram Hrvata diljem svijeta. Nadalje, izrazio je spremnost oko pružanja pomoći u svakom pogledu te istaknuo da će se osobno u svim prigodama zauzimati za što je moguće bolji pravni položaj Hrvata, ma gdje bili.

Author: Odbor za Hrvate izvan RH