Potpredsjednici Sabora Čuljak i Reiner primili rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Željka Tanjića

Zagreb – Potpredsjednici Hrvatskoga sabora Tomislav Čuljak i Željko Reiner primili su rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) Željka Tanjića. Rektor Tanjić uvodno ih je upoznao s aktivnostima HKS-a od njegova osnutka 2006. do danas. 

Ujedno je podsjetio na nastojanja da HKS postane međunarodno priznato sveučilište koje će u obrazovno-znanstvenim procesima utjecati na napredak hrvatskoga društva i očuvanje njegova identiteta te istodobno promicati katolički svjetonazor s ciljem povezivanja znanja sa životom i napretkom cjelokupne hrvatske društvene zajednice. 

Osobito zanimanje i zadovoljstvo iskazano je u pogledu priprema za nove studije koji bi na HKS-u trebali započeti u idućoj akademskoj godini. - Odgovornost za očuvanje i jačanje katoličkog i hrvatskog identiteta Sveučilišta, a time i države i nacije u cjelini, složena je zadaća, istaknuo je potpredsjednik Čuljak prepoznavši dosadašnja nastojanja HKS-a u stvaranju društveno odgovornih intelektualaca. Akademik Reiner tijekom susreta osobito se zanimao za do sada uspostavljene odnose i suradnje s istraživačkim, znanstvenim, kulturnim i crkvenim ustanovama. 

Razgovaralo se i o problematici odlaska visokoobrazovanog stanovništva iz Hrvatske. Sugovornici su se složili kako je riječ o razvidnom demografskom procesu, a ne više trendu, uz nezanemarivo ozbiljne posljedice za naciju i stabilnost države. 
 

Author: Služba za medije