Damir Mateljan sudjelovao na sastanku Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative

Bukurešt - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (PD SEI) Damir Mateljan sudjelovao je na redovitom sastanku Glavnog odbora za gospodarske poslove PD SEI-ja koji se 8. i 9. listopada održao u organizaciji rumunjskog parlamenta. 

Sastanak je bio posvećen temi "Nova radna mjesta za visokokvalificirane mlade kroz regionalne mehanizme unutar SEI-ja - izazov za kulturnu i kreativnu industriju".

U svom je izlaganju Damir Mateljan naglasio kako prepoznavanje velikog potencijala kulturne i kreativne industrije može doprinijeti gospodarskom rastu i stvaranju novih radnih mjesta za visokokvalificirane mlade u državama članicama Srednjoeuropske inicijative. Istaknuo je i kako je potrebno djelovati na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini da bi se potencijal koji već postoji potpuno ostvario. 

Dodao je da Hrvatska podržava poticanje stvaranja radnih mjesta za visokokvalificirane mlade u kulturnoj i kreativnoj industriji te je iskazao potrebu za davanjem snažne potpore prekograničnom povezivanju, partnerstvu i razmjeni pozitivnih primjera i iskustava kako bi se ojačali kapaciteti djelovanja kulturne i kreativne industrije i izvan nacionalnih granica. Sastanak je zaključen usvajanjem Zajedničkog dokumenta PD SEI-ja.
 

Author: Ured za međunarodne i europske poslove